Groen op kantoor

Groen op kantoor

Planten op kantoor bieden een scala aan voordelen die essentieel zijn voor een productieve en gezonde werkomgeving. Ze verbeteren niet alleen de esthetiek van de werkruimte, maar dragen ook bij aan het welzijn van medewerkers. Het integreren van planten in de kantooromgeving kan ook helpen om de luchtvochtigheid te reguleren, wat vooral belangrijk is in ruimtes met airconditioning. Dit draagt bij aan een comfortabeler klimaat, wat het algehele werkplezier verhoogt. Bovendien fungeren planten als natuurlijke geluiddempers, waardoor het geluidsniveau wordt verminderd en de concentratie wordt verbeterd. Hieronder sommen we enkele voorbeelden op. Velen gingen u voor. Dat wilt u toch ook?

Verticaal groen

Wilt u een echte “eyecatcher”, of is er weinig ruimte voor kantoorplanten op de vloer, dan is een plantenwand, ook wel verticaal groen genoemd, de oplossing. Groene wanden op kantoor geven u gemoedsrust en zorgen voor een gezonde uitstraling en groene kantoorbeleving. Ook helpen plantenwanden de luchtvochtigheid op kantoor te verbeteren. MVZ-Bedrijfsgroen biedt verschillende groene wandsystemen aan en kunnen voor elke ruimte een oplossing bieden. Neem vrijblijvend contact op.

Verticaal groen
Groene roomdivider

Groene roomdivider

Een groene roomdivider is de perfecte groene scheidingswand voor op kantoor. Met deze stijlvolle roomdivider gemaakt met planten verdeelt u eenvoudig uw werkruimte, zorgt u voor meer privacy op uw werkplek en houdt u afleiding tot een minimum beperkt. Kortom, met deze verplaatsbare groene wand creëert u in een handomdraai een inspirerende en gezonde omgeving waar uw collega’s optimaal kunnen presteren.

Verticaal groen bij u op kantoor..

Zoals u op deze pagina kunt lezen, zijn er verschillende opties voor planten als (scheiding)wand op kantoor. Ieder met zijn echte voordelen en afhankelijk van uw smaak en wensen kiest u voor een groene roomdivider, plantenwand of moswand. Ook kunt u natuurlijk kiezen voor meerdere verschillende soorten verticaal groen op kantoor. MVZ-Bedrijfsgroen komt graag met u in contact om de mogelijkheden voor uw kantoor te bespreken.  

Plantenwand

Een plantenwand is een verticaal oppervlak bedekt met planten. Dit kan een complete wand zijn, een bewegende scheidingswand of losse plantpanelen. Een plantenwand op uw kantoor ziet er niet alleen mooi uit, het brengt ook veel duurzame en gezondheidsvoordelen met zich mee. Planten hebben de gave om de luchtkwaliteit te verbeteren en fijnstof te absorberen door stofdeeltjes op te vangen met hun bladeren. Heel bijzonder en geschikt voor kantoren waar niet de gezondste lucht hangt. 

Sommige planten produceren veel zuurstof en zuiveren ook schadelijke stoffen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat planten in de werkomgeving de concentratie van werknemers aanzienlijk verhogen. Echter plaatst u niet zomaar even een groene plantwand op kantoor. Om met succes een “verticale jungle” te creëren, moet u een paar dingen in gedachten houden. U moet bijvoorbeeld rekening houden met het binnenvallende licht, kies dus geen planten die veel licht nodig hebben in een donkere kamer. Tevens moet uw geschikte planten kiezen. Wij, van MVZ-Bedrijfsgroen staan altijd voor u klaar om u hierin te adviseren.

Plantenwand

Moswand bij u op kantoor

Een moswand is een verticaal oppervlak bedekt met mos. Het kan een complete wand zijn of bijvoorbeeld een scheidingswand of een losse mospaneel. Mos is doorgaans bereid om zonder onderhoud lang zijn vorm, kleur en zachtheid te behouden. De toepassingen van moswanden zijn zeer uitgebreid. Ze kunnen horizontaal op muren en plafonds worden geïnstalleerd. Maar u kunt het ook gebruiken om afzonderlijke delen, zoals kolommen en zuilen te bedekken, of moswanden als scheidingswanden gebruiken. Het is ook mogelijk om meerdere soorten en diktes mos te gebruiken. Dit levert een sfeervolle en opvallende plek in uw kantoorruimte op.