Luchtzuiverende planten

Stress verminderend..

Heeft u ooit nagedacht over de luchtkwaliteit bij uw op kantoor? U en uw medewerkers zijn al snel 30 - 40 of misschien wel meer uur op kantoor per week. Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk om in een gezonde (lucht)omgeving te werken. Vaak zijn kantoorruimtes gevuld met stof en zelfs chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Gelukkig is dit probleem eenvoudig op te lossen. Enkele luchtzuiverende kantoorplanten in uw kantoor zullen de luchtkwaliteit van uw kantoorruimte aanzienlijk verbeteren. Wist je dat kantoorplanten ook veel andere voordelen hebben op de werkvloer? Kantoorplanten verbeteren o.a. de volgende aspecten bij medewerkers: concentratie, creativiteit en productiviteit. Ook zorgen kantoorplanten voor een rustige en fijne sfeer op kantoor, wat stres verminderend werkt.

Stress verminderend
Dypsis (Areca) lutescens

Dypsis (Areca) lutescens

De Dypsis (Areca) lutescens, ook wel goudpalm genoemd, is een van de sterkst luchtzuiverende planten die er verkrijgbaar is. De bladbreedte is een kenmerk van deze plant; naarmate de plant ouder wordt, splitsen nieuwe bladeren zich en keren ze terug naar hun natuurlijke vorm. 

Aloë Vera

De aloë vera plant helpt lucht te zuiveren van chemicaliën en andere schadelijke stoffen. Deze plant heeft ook een unieke eigenschap: als er bruine vlekken op de bladeren verschijnen, is de lucht sterk vervuild. Goed om te weten!

 

Algaonema

De Aglaonema is ontstaan in tropische gebieden van Indonesië en de omliggende gebieden. Met zijn grote bladeren is deze plant echt een ster in het zuiveren van lucht. De Algaonema plant wordt ook wel gezien als een van de beste kantoorplant omdat hij langzaam groeit, in de schaduw kan staan. 

Sansevieria

Als laatste, een van de meest populaire planten op kantoor: de Sansevieria. Deze plant is stevig gebouwd, waardoor hij ideaal is voor iedere werkomgevingen. De plant verbetert de luchtvochtigheid en zorgt voor meer zuurstof in de lucht. Een perfecte plant die in veel verschillende (sub)soorten beschikbaar is.

Nephrolepis Exaltata

Nephrolepis Exaltata is een krulvaren die niet alleen de lucht zuivert, maar ook de luchtvochtigheid binnenshuis op een gezond niveau houdt. Deze plant kan erg vol worden, waardoor u deze plant perfect op een prominente plek kunt plaatsen. Tevens vergt deze plant weinig onderhoud.

Dracaena

De dracaena heeft sterke luchtzuiverende eigenschappen. Het is een van de beste planten voor het neutraliseren van de schadelijke stoffen, zoals xyleen en trichloorethyleen. Het uiterlijk van deze plant is zeer aantrekkelijk en geeft door zijn lange, dunne bladeren een exotisch tintje geven aan uw kantoorruimte.

Luchtzuiverende planten bij u op kantoor

Elke plant produceert zuurstof, maar niet alle planten hebben een luchtzuiverende werking. Er is echter een groep planten waarvan is bewezen dat ze bijdragen aan een schonere lucht in huis. Deze planten nemen via hun bladeren schadelijke stoffen op uit de lucht. Vervolgens worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen en afgebroken. Zoals u op deze pagina kunt lezen, zijn er verschillende opties voor luchtzuiverende planten. MVZ-Bedrijfsgroen komt graag met u in contact om de mogelijkheden voor luchtzuiverende planten bij u kantoor te bespreken.